Opmerkelijk met hoofdletter ‘P’. Dat is het nieuwe elektrische stadskarretje van Micro Mobility zonder twijfel.
De Microlino kent de voordelen van een scooter en het comfort van een auto. Op papier natuurlijk een absolute succesformule.
Microlino is op papier én in de praktijk een succesformule
En als we in detail naar de auto kijken, dan moeten we concluderen dat de Micolino in praktijk ook een succesformule is. De microauto kan namelijk niet alleen als elektrische stadskar door het leven, maar ook als fashion statement. Dat heeft de creatie van Micro Mobility ook een beetje te danken aan de BMW Isetta uit 1959, die het Zwitserse bedrijf als inspiratiebron heeft gebruikt voor het exterieur van de Microlino.
Eigenzinnig ontwerp met opmerkelijke tinten
Voor ditzelfde exterieur zijn 80% van de onderdelen in Europa gekocht en vervolgens met de hand in elkaar gezet in Turijn. En met de deur aan voorkant in plaats van de zijkant, is de Microlino niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook eigenzinnig in zijn uitstraling. In de goede zin van het woord als je het ons vraagt. Verder komt de Microlino met een zonnedak, waardoor je in de zomer een lekker kleurtje rijgt tijdens het rijden.
Volwaardige auto of bromfiets?
Hoewel Micro Mobility de Microlino niet als auto wilt bestempelen, komt de stadskar redelijk in de buurt van een volwaardige auto. De ruimte is natuurlijk hetgeen dat de twee van elkaar onderscheidt, maar in de Microlino is er nog altijd genoeg ruimte voor twee personen en drie kratten bier door de kofferinhoud van 230 liter. Een prima verhouding als je het ons vraagt trouwens. Zo lang je op de terugweg maar met iemand anders meerijdt.
Overige prestaties van de Microlino
Verder wordt de microauto aangedreven door een 89 Nm sterke elektromotor, die de Microlino redelijk rap naar de topsnelheid van 90 km/u brengt. Bovendien heeft het basismodel van de Microlino een respectievelijke range van 95 kilometer. Verder zijn er nog twee modellen met een 10,5 en 14 kWH-accu, waarmee je 175 tot 230 kilometer vooruit komt. En dat in een ‘auto’ die je overal kan parkeren.