Een Rolex in bezit hebben kan een levensdoel op zich zijn. Het is een esthetisch accessoire met een inspirerend verhaal erachter. Doordat het verhaal van het merk zo fascinerend is en de kwaliteit van de horloges zo hoog is, is een Rolex voor velen simpelweg niet te betalen. Vandaar dat er ook extreem veel replica’s in omloop zijn. En een nep Rolex lijkt vaak levensecht. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?
Daarom lijken nep Rolex-horloges zo echt
Watchfinder & Co. heeft een uitgebreide video gelanceerd waarin uitgelegd wordt hoe een neppe Rolex zó echt kan lijken. Het heeft vooral te maken met de technologische vooruitgang die we dagelijks maken.
Door de komst van rapid prototyping kunnen fabrikanten een product van hoge kwaliteit met een laag volume maken. Dit doen ze simpelweg aan de hand van een computermodel. Via prototyping kunnen de ‘namakers’ een fake Rolex levensecht laten lijken.
Machines worden sneller, beter én goedkoper
De machines die worden gebruikt voor snelle prototyping zijn steeds nauwkeuriger, sneller en goedkoper aan het worden. Ze missen eigenlijk alleen het vermogen om de met de hand afgewerkte kwaliteit te creëren. En dat zijn details die een normaal persoon – lees: geen expert – niet kan onderscheiden. Omdat de vraag naar replica’s ook nog steeds toeneemt blijven deze machines ook steeds beter worden. Er wordt een gemeenschap gecreëerd die ook eisen gaat stellen aan nep Rolex horloges.
De prijzen van Rolex beginnen nu bij €5000,-. Vanaf daar gaan de prijzen alleen maar omhoog. Zo zijn er ook winkels die een Rolex hebben liggen die meer dan €100.000,- waard is. Dit soort bedragen zijn natuurlijk maar voor weinig mensen weggelegd. Vandaar dat Rolex dus zo exclusief is. We kunnen je alleen maar meegeven: pas op waar je een Rolex koopt en laat jezelf niet te snel verleiden. En anders kan je altijd nog een Rolex huren.