Het verhaal achter de iconische helmen van Daft Punk

CREDITS: Bigstock

Sinds 2021 is Daft Punk uit elkaar. Het einde van een legendarisch tijdperk, maar de herinneringen die ze achter hebben gelaten, die blijven voor altijd.

De iconische helmen van Daft Punk

Eén van die herinneringen die ons in ieder geval nog heel goed bij staat, zijn de iconische helmen die het robot-dj duo altijd op hadden tijdens hun shows. Of, nouja, altijd.. In 1992 probeerden de jongens al door te breken, maar dat bleek geen succes. Nadat een magazine een nummer had uitgemaakt voor ‘Daft Punk’ viel de groep uit elkaar. Alleen Thomas en Guy-Manuel bleven over. Toen ze uiteindelijk in 1997 wél doorbraken, kregen de ‘robothelmen’ meteen een legendarische status.

Daft Punk
Foto: Bigstock

Waarom deze helmen?

Hoe zien die gasten van Daft Punk er nou eigenlijk uit? Dat was destijds de vraag die iedereen zichzelf stelde. Ze begonnen dan wel zonder helmen, maar voordat het grote publiek écht kennismaakte met Daft Punk, kwamen ze al snel niet meer in het openbaar tevoorschijn. De reden daarachter was best simpel: volgens Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christ moet het namelijk gaan om de muziek en niet om de dj’s zelf.

Video van Mixmag legt het verhaal nog beter uit

Maar goed, daar eindigt het verhaal van de helmen natuurlijk niet mee. In de Youtube-video Mixmag nemen ze ons mee in de wereld achter de helmen van Daft Punk. Hierin nemen ze ons mee in het gehele proces van het creëren van de helmen die uiteindelijk zouden bijdragen aan de geschiedenis van de elektronische muziek. Een absolute must watch. Check hem hier:

LEES OOK
Pinterest Drop #76: ski aesthetic
Pinterest Drop #76: ski aesthetic
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…
Uit het archief: onze favo plug-ins
Uit het archief: onze favo plug-ins
Steeds vaker wordt de persvloot van automerken aangevuld met stekkerkanonnen. Begrijp ons niet verkeerd: dat kan héél dik zijn – én, voornamelijk, héél snel. Maar zo nu…