Zo gebruik je licht in je interieurdesign

Licht is allesbepalend. Van je mood als je wakker wordt tot de juiste intensiteit van het licht bij de eerste keer dat je iemand bij jou thuis uitnodigt.

Daarom is het tijd om licht als hoofdpersoon van je interieurdesign. En als dat ook nog op een héle slimme manier kan, dan zijn we helemaal om.

Interieurdesign-upgrade: slimme verlichting van Philips Hue

Met Philips Hue haal je verlichting in huis dit ook écht past bij je huis, maar ook bij je stemming en persoonlijke stijl. En je weet: dat kan nog weleens veranderen. Daarom kun je de verlichting constant aanpassen naar jouw smaak. Op ieder moment van de dag. Klinkt moeilijk, is het allesbehalve: je hebt namelijk maar drie hoofdingredienten nodig. De Hue Bridge, het hart van je slimme verlichtingssysteem, de Philips Hue-app en de lampen. Klaar is Kees.

, Zo gebruik je licht <strong>in je interieurdesign</strong>

Met de Hue Bridge kun je tot wel vijftig lampen en accessoires verbinden en met de app kun je routines, timers en sfeerscènes instellen. En de lampen, tja de lampen zorgen voor sfeer, verbeteren je welzijn en zorgen ervoor dat geen enkele film, serie of afspeellijst hetzelfde meer is. Want (slim) licht in jouw interieurdesign gebruiken doe je zo:

Sfeermaken

Sfeermaken. Veel mensen denken dat ze het kunnen, maar het is voor weinig mensen écht weggelegd. Gelukkig is er slimme technologie die de mens een beetje helpt. Of ja, een beetje… Hoewel de mens allesbepalend blijft in de categorie ‘sfeer’, geeft Philips Hue je de mogelijkheid om de toon te zetten met slimme verlichting. Je kunt op ieder moment van de dag, en dus ook op elke mood, de helderheid, kleur en temperatuur van je lampen aanpassen. En zo direct dus ook de sfeer.

Want licht heb je soms nodig om een party aan te jagen, maar daarnaast heb je het ook nodig om goed aan je deadlines te werken. Twee tegenpolen die je met één slim verlichtingssysteem allebei optimaal kunt fixen. Dat kan natuurlijk in alle kamers van het huis: van de eet- en woonkamer met vloerlampen tot de keuken en de tuin.

Slimme verlichting keeps the doctor away

Hoe vaak hoor je van iemand: ‘Sinds dat ik in het donker opsta voel ik me stukken slechter’? Juist, vaak. Véél te vaak. En dan vinden mensen het ook weer vervelend om in het donker thuis te komen. Deprimerend is het zelfs. Conclusie: we slapen, worden wakker, werken, ontspannen en leven op basis van het licht om ons heen. Een beetje zorgen voor jezelf door middel van (slimme) verlichting is dus wel op zijn plaats. Met Philips Hue kun je jouw welzijn verbeteren.

Zoals met de natuurlijke lichtwekker. In de Philips Hue-app bepaal je wanneer jouw zonsopgang start: je past de timing en stijl aan van de lichtwekker en start je dag goed met lampen die helderder gaan schijnen. Wil je het naar een next-level tillen? Dan kun je zelfs de 24-uursscène gebruiken. De scène bootst de bewegingen van de zon na en verandert in de loop van de dag automatisch van koele naar warme tinten wit licht. Zo blijf je bij het licht hoe moeder natuur het ooit bedacht heeft.

Welzijn is een goede balans tussen werk en ontspanning. Wéér twee uitersten (niet voor iedereen, maar toch…) die je met één systeem kunt bereiken. Met Philips Hue kun je met één druk op de digitale knop switchen tussen licht voor Energie of Concentreren. En ben je te lang bezig? Dan kan de slimme verlichting je laten weten wanneer het tijd is om af te ronden. Dé voorbereiding op een rustgevende avond.

De enige echte hoofdrolspeler

De kans is groot dat je jouw Netflixseries met regelmaat platdraait. Terecht, want er gaat niet boven een ultieme avond met je favo acteurs en actrices. Of wacht… Misschien toch wel: als de film- en seriebeleving pas écht serieus wordt door verlichting. Met Philips Hue kun je namelijk jouw media met je slimme lampen synchroniseren. Vanaf nu gaat het niet meer alleen om surround-sound, maar ook om surroundverlichting. Daardoor bekijk je films vanuit een nieuw perspectief en ben jij de hoofdrolspeler. Met lightstrips, tafellampen of light tubes wordt jouw huiskamer een ware thuisbioscoop. Mocht je nog inspiratie zoeken voor kerstfilms, die je wél als man kunt kijken, check het hier.

En niet alleen films, nee met Philips Hue kun je de lampen ook laten dansen op de muziek. De muziek stroomt over vanuit je luidsprekers naar een kleurrijk, dynamisch licht. Ideaal als extra sfeermaker. Elk nummer brengt een nieuwe emotie teweeg, en dus kun je elke muzieksessie aanpassen. Je kunt de intensiteit en helderheid van de lichteffecten, of zelfs van de kleurpaletten, aanpassen om variatie aan te brengen. Het mooiste van alles: door de samenwerking met Spotify kun je de lampen laten reageren op je favoriete afspeellijsten.

, Zo gebruik je licht <strong>in je interieurdesign</strong>

LEES OOK
Home-upgrades waar je u tegen zegt
Home-upgrades waar je u tegen zegt
Stilstaand water gaat stinken. Als je lang in jouw appartement, huis of penthouse bivakkeert, ben je soms toe aan vernieuwing. Verhuizen kan dan een oplossing zijn, maar…
Penthouse-alert: 3 ultieme kunststukjes
Penthouse-alert: 3 ultieme kunststukjes
Waar het voor velen een onmogelijke opgave lijkt om een ‘normaal’ huis te vinden, tikken anderen optrekjes op de kop die rechtstreek uit een droom lijken te…
Tijdreizen in het adembenemende Dubai
Tijdreizen in het adembenemende Dubai
Als je aan iemand vraagt wat het eerste is waar diegene aan denkt bij de stad Dubai, dan krijg je antwoorden zoals: supercars, wolkenkrabbers, gemoderniseerd, fashion, olie,…
Naar de oorsprong van de blazer
Naar de oorsprong van de blazer
Voor je opa was het doodnormaal, op Wall Street ook. Maar in de informele kantoortuinen van vandaag is het een wat minder geziene gast: de blazer. Al…