Een relatie kan geweldig zijn. Je hebt je perfect match gevonden, je geniet met elkaar en natuurlijk van elkaar. Als je zo aan elkaar gehecht bent, doet het flink veel zeer als het ten einde komt. Het omgaan met de pijn is voor iedereen verschillend. Voor sommigen betekent dit dat ze even niks meer met de dames te maken willen hebben en op dat moment voor altijd single willen zijn. De anderen willen juist meteen een nieuwe dame in de armen slaan. En dat resulteert in een rebound-relatie.
Alles wat je moet weten over een rebound-relatie
Een rebound-relatie dus. Na het pijnlijke eind van je vorige relatie spring je meteen door naar de volgende. Maar wat komt er allemaal bij kijken? En is het wel goed voor je? Dit is alles wat je moet weten over dit fenomeen.
Een rebound-relatie
Deze soort relatie komt dus vlak na je vorige belangrijke relatie met als doel om deze te vergeten. Je gebruikt dus een iemand om je beëindigde relatie te verwerken. Het verlangen van iemand aan je zijde hebben is zo groot dat je meteen weer op zoek gaat. Je verdringt je verdriet en het bang zijn om alleen te eindigen in het geluk van je nieuwe relatie.
Goed of slecht
Een rebound-relatie is niet per definitie goed of slecht. Vaak wordt er hierbij gedacht aan negatieve en impulsieve beslissingen, kan natuurlijk ook zo zijn maar dat hoeft niet. Je gaat dus op zoek naar een manier om jezelf weer goed te voelen. Dat kan zijn door snel in een relatie met een nieuwe dame te stappen, en dat hoeft niet slecht zijn. De kans is groot dat je wordt veroordeelt door de mensen om je heen, maar luister gewoon naar je gevoel. Het is wel belangrijk dat je eerlijk bent tegenover je nieuwe partner, deze wil niet voor verrassingen komen te staan. Deze stap kan er ook voor zorgen dat je jezelf opnieuw ontdekt, en dat is alleen maar positief.
De duur
Natuurlijk zit er geen vaste duur aan je relatie. Het moet gewoon gezond zijn. Als je dus druk bezig bent om je ex jaloers te maken, is dit misschien niet de oplossing. Maar als je je met deze dame gelukkig voelt, is er echt niks mis mee. Vaak lopen dit soort relaties stuk nadat je het pijnlijke eind met je vorige partner hebt verwerkt of als je jezelf opnieuw hebt gevonden. Als je dit is gebeurd en je voelt je nog steeds goed bij je nieuwe meid, is dat natuurlijk nog beter.
Jij bent de rebound
Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat jij een rebound-relatie opzoekt. Je kan ook degene zijn die juist de rebound is. Dan is het opletten geblazen. Er zijn een aantal punten waar je dan goed op moet letten om dit te kunnen herkennen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat haar ex vaak ter sprake komt, en daar heb je natuurlijk nul behoefte aan. Daarnaast is jullie relatie vooral fysiek heel intiem, maar de kans is groot dat je daar geen problemen mee hebt. Als laatste doet ze soms ineens heel afstandelijk. Er zijn nog ontzettend veel andere herkenningspunten. Deze dingen op zich zijn niet zo erg, maar als ze net uit een relatie komt is het opletten geblazen.
Het hoeft dan natuurlijk niet meteen foute boel te wezen. Want een rebound-relatie kan ook gewoon werken. Maar dan ben je in ieder geval wel op de hoogte van de situatie. Ook als je de rebound bent geldt hetzelfde, volg je gevoel.