109-jarige WO II veteraan deelt zijn levensgeheimen

CREDITS: Alex Rainer | Unsplash

Opstaan met vier bakjes koffie en een glaasje Whisk(e)y erbij, om daarna gedurende de dag twaalf sigaren te paffen. Klinkt niet als een healthy lifestyle. Toch heeft het deze veteraan jarenlang op de been gehouden. In een video deelt de beste man zijn levensgeheimen. Geheimen waarmee hij oud is geworden. Heel oud.

Oud worden als een baas: deze veteraan deelt zijn geheimen

De man waar het om draait is Richard Arvin Overton. Overton heeft in 2017 de bovenstaande video opgenomen in samenwerking met National Geographic. Hij vertelt over zijn levensstijl op de leeftijd van 109 jaar oud. Een leven dat nog zeer actief is.

Richard Arvin Overton

Richard Arvin Overton is de oudste oorlogsveteraan die in de Verenigde Staten heeft geleefd. In 1940 is Overton in het leger gegaan. Destijds was hij 35 jaar.  Richard heeft onder anderen gevochten in de Tweede Wereldoorlog. Hier zullen velen hem dankbaar voor zijn.

Zijn geloof heeft hem veel steun geboden, ook tijdens de oorlog. Na zijn tijd in het leger heeft hij zelf een huis gebouwd. Sindsdien heeft hij in dat huis gewoond.

Helaas is Richard in 2018 overleden op een leeftijd van 112 jaar. Daarmee heeft hij een ontzettend knappe leeftijd bereikt. De gezondheid die Richard op zijn leeftijd nog had, daar zouden we voor tekenen.

Levensstijl

I still walk, I still talk and I still drive.” zegt Richard. Het laat zien hoe actief hij nog was op hele hoge leeftijd. De leeftijd die hij niet heeft bereikt door alsmaar te denken aan zijn gezondheid. Dit heeft hij bereikt door te doen wat hij zelf wil.

Hij stond vroeg op met een aantal teugen koffie. Daarna stak hij eerst een sigaartje in de fik. Verder op de dag volgden er nog zo’n 10/11. Het gaf hem gewoon een goed gevoel. Zijn dag eindigde altijd met hetzelfde ritueel: een bakje ijs. Daar werd Richard simpelweg vrolijk van.

Op zijn oprit stond geen moderne bak, maar een Ford F100. Hierover zei Richard: “I’ve got a truck out there and it runs just like I want it. So I keep it.”. Deze uitspraak was van toepassing voor al zijn spullen. Materialistisch was hij niet. Als iets werkt dan kun je het gewoon nog gebruiken: “I don’t fool with a credit card. For everything I get, I pay cash for it.” 

Als laatste benoemt hij in de video de dingen die hij lief heeft. In de ochtend zaten zijn katten met smart op hem zitten wachten. Deze kregen niet veel eten, anders gingen ze niet achter de ratten en muizen aan.

Daarnaast was er een zogenoemde Ms Love, de partner in crime van Overton. Ze hadden samen lol en steunden elkaar. Ook waren ze samen in de supermarkt te vinden en shopten ze samen. Last but not least: deze man hield van soep. Meer heb je ook niet nodig.

Het geheim

Het geheim van deze veteraan is dus eigenlijk geen moeilijk recept. Er komt toch wel een mooie les uit naar voren. Doe de dingen waar je je goed bij voelt en koester de dingen die je lief hebt. That’s all.

“I’m giving you some of my secrets to a long life. If you ever use it. If you don’t use it, that’s your bad luck.” zegt inspiratiebron Overton. Het recept is er, of je het gaat gebruiken is je eigen keuze. Als je de woorden van Richard zo hoort, weet je dat hij er gelukkig mee is geworden.

Veteraan
Foto: Suzy Hazelwood
LEES OOK
De kracht van de to-do-lijst
De kracht van de to-do-lijst
Het lijkt misschien een cliché: een simpele to-do-lijst om écht stappen te maken. Maar onderschat de kracht ervan niet. To-do-lijstjes zijn niet alleen een handige tool om…
Penthouse-alert: 3 ultieme kunststukjes
Penthouse-alert: 3 ultieme kunststukjes
Waar het voor velen een onmogelijke opgave lijkt om een ‘normaal’ huis te vinden, tikken anderen optrekjes op de kop die rechtstreek uit een droom lijken te…
Kerstfilms met een laag cringe-niveau
Kerstfilms met een laag cringe-niveau
F*ck. Het is alweer bijna december. Wishlists worden gemaakt, termen als kerst keuze cadeaukaart vliegen je om de oren en outfit-checks worden gedaan. Dat betekent ook: langzaamaan…
De stijlgeneratie van nu: oud
De stijlgeneratie van nu: oud
‘Vroeger’ moesten fashionmodellen graatmager zijn, geen rimpeltje op het voorhoofd hebben en was het (bijna) ‘hoe jonger, hoe beter’. Hoe anders is dat nu? Goed, we worden…