Zo kun je omgaan met een ingestorte cryptomarkt

CREDITS: Chris Liverani

De cryptomarkt maakt veel drama mee. Bitcoin kan torenhoge pieken bereiken, maar ook stevig dalen. En als dat gebeurt raken er mensen – soms – in paniek. Ook andere activa zoals altcoins of tokens kennen soms een ongekende ondergang. In sommige gevallen verliezen ze bijna 90% van hun waarde. Niet chill…

Ongeveer een maand geleden kreeg de markt grote klappen. Op het moment van schrijven staat Bitcoin op ongeveer 29K, terwijl de digitale munt op 13 april een recordhoogte bereikte van ruim 62K. Op 21 mei klapte de markt. De kans is groot dat Bitcoin weer gaat stijgen, maar daarna zal de markt ook weer een keer klappen. De geschiedenis herhaalt zich, we vroegen aan de experts van Litebit: wat kun je doen in zo’n situatie?

Omgaan met een ingestorte cryptomarkt

Veel cryptomeesters werden volledig verrast toen de markt op 19 mei een regelrechte knockout kreeg te verwerken. De meeste activa verloren diezelfde dag de helft van hun waarde. De reden waarom dit niet beschouwd wordt als een teken voor een nog zwaarder verlies, ligt bij het verleden van de cryptomarkt en in het bijzonder BTC.

ingestorte cryptomarkt, Zo kun je omgaan met een ingestorte cryptomarkt
Foto: Javier Esteban

Bullrun komt vaker voor

Tijdens de bullrun in het jaar 2017 waren er verschillende keren dat BTC gewoonweg tussen de 30% en 40% in waarde verloor in een relatief korte tijd. Veel analisten waren van mening dat de geschiedenis zich gewoon herhaalde toen ze de enorme verliezen zagen in de hele markt.

Maar deze keer was het inderdaad anders. Tussen 19 mei en 20 mei leek de markt hersteld te zijn en in de hele branche geloofden velen dat dit slechts een dip was. Maar op 21 mei is de gehele markt ingestort.

Oké, en de volgende keer?

Er zijn drie soorten groepen die verschillende strategieën vertegenwoordigen om met een ingestorte cryptomarkt om te gaan. De meeste zijn besproken door cryptobladen, influencers, analisten en op sociale media.

Optimisten

Veel mensen geloven dat dit slechts de geschiedenis is die zich herhaalt en dat de markt cycli doormaakt. Ze blijven zelfs bij scherpe prijsdalingen optimistisch, omdat ze denken dat de markt zich later dit jaar zal herstellen.

Bearish

Een ander standpunt is dat je de hele tijd bearish bent. Deze groep mensen gelooft dat alles voorbij is, omdat dit type crash in zijn omvang en ernst ongekend was. Ze geloven dat de cyclus voorbij is en dat de markt een fase ingaat waarin hij eerder naar beneden of zijwaarts gaat tot de volgende bull-cyclus aan de gang is.

Plat

De derde groep mensen blijft plat. Ze hebben hun crypto verkocht of behouden nog steeds, wachtend op een sterk signaal, om te beslissen of ze opnieuw kopen of uiteindelijk verkopen.

Je kan je aansluiten bij één van deze groepen. Waar jij jezelf het best bij voelt, is jouw go-to strategie.

Veiligheid, simpel en persoonlijk zijn kernwaarden die je wil lezen als het gaar om Bitcoins kopen. Bij het onafhankelijke platform LiteBit staan deze waarden sinds 2013 bovenaan het lijstje. Hier kun je een account aanmaken. Het is supereasy, daarna kan je aan de slag in de wereld van crypto.
ingestorte cryptomarkt
Foto: Executium
LEES OOK
De kracht van de to-do-lijst
De kracht van de to-do-lijst
Het lijkt misschien een cliché: een simpele to-do-lijst om écht stappen te maken. Maar onderschat de kracht ervan niet. To-do-lijstjes zijn niet alleen een handige tool om…
Penthouse-alert: 3 ultieme kunststukjes
Penthouse-alert: 3 ultieme kunststukjes
Waar het voor velen een onmogelijke opgave lijkt om een ‘normaal’ huis te vinden, tikken anderen optrekjes op de kop die rechtstreek uit een droom lijken te…
Kerstfilms met een laag cringe-niveau
Kerstfilms met een laag cringe-niveau
F*ck. Het is alweer bijna december. Wishlists worden gemaakt, termen als kerst keuze cadeaukaart vliegen je om de oren en outfit-checks worden gedaan. Dat betekent ook: langzaamaan…
De stijlgeneratie van nu: oud
De stijlgeneratie van nu: oud
‘Vroeger’ moesten fashionmodellen graatmager zijn, geen rimpeltje op het voorhoofd hebben en was het (bijna) ‘hoe jonger, hoe beter’. Hoe anders is dat nu? Goed, we worden…