Obama gaat de boeken in. De boeken in als één van de meest charismatische presidenten van de VS én als renaissance-man die graag zijn levensstijl deelt. Traditiegetrouw deelt Barack Hussein Obama II zijn summer playlist op Twitter. Dit jaar mag het – volgens ons – gezien worden als een cultureel erfstuk. Vooral omdat het een mix is van klassiekers en splinternieuwe plaatjes. En hij voegt zelf toe: ”And a whole lot in between.”
Barack Obama deelt zijn Summer Playlist 2021
De voormalig president heeft op een rustige zaterdagochtend, als hij die heeft, zijn favorites de wereld ingeslingerd. Hij geeft aan dat we deze zomer veel met vrienden en familie gaan doorbrengen. De mensheid heeft nu veel te vieren. Goede muziek is dan eigenlijk het eerste dat moet kloppen. Volgens Barack moeten deze nummers het gaan doen:
With so many folks getting together with family and friends, there’s a lot to celebrate this summer. Here’s a playlist of songs I’ve been listening to lately—it’s a mix of old and new, household names and emerging artists, and a whole lot in between. pic.twitter.com/xwTPun9wsw
— Barack Obama (@BarackObama) July 10, 2021
Een culturele mix, met een rode draad
Inderdaad, het is écht een mix. Van de Rolling Stones tot Rihanna, en van Bob Dylan tot Kékéle. Alleen er loopt zéker een rode draad door de playlist. Elk nummer uit de verschillende genres zijn verrijkt met elementen vanuit de jazzwereld of beschikken over een vleugje r&b. Dit is niet je typische politieke playlist. Deze nummers kun je zonder schaamte op standje 100 draaien.
Barack Obama heeft geen enkele voor de hand liggende keuze gemaakt. Met uitzondering van Tears of a Clown staat er geen enkele historische blockbuster in de lijst. Eindelijk géén semi-hippe politieke lijst om zieltjes te winnen. Deze lijst is oprecht. En dat ondanks grote namen zoals Bob Dylan en Stevie Wonder. Hij heeft keuzes gemaakt buiten de gebaande paden.
Zo kiest hij in de categorie popmuziek voor de geroemde namen Jazmine Sullivan, Koffee, H.E.R. en Lil Baby. Aan de andere kant zet hij bijvoorbeeld ook jazz-pionier Roy Ayers op een voetstuk met zijn Everybody loves a Sunshine. Kortom, een culture mix. Die van ons dus door het leven mag gaan als erfstuk.