Je wist dat het ooit moest gebeuren: je beste vriend, je homie, je maat, de man waar je de meest dronken avonturen mee hebt beleefd, gaat trouwen. Ook al zie je hem misschien het liefst alsnog iedere dag naast jou in de kroeg staan, stiekem ben je ook best blij voor hem. En daarbij heb jij ook wel wat te regelen, jij bent namelijk de best man.
Uiteraard sta je op de grote dag voor hem klaar en ben je de beste getuige die er is. Je zorgt dat de bruidegom erop en top uit ziet, hij niet in paniek raakt en dat die vervelende neefjes zich niet misdragen. Uiteraard wordt er met de bruidsmeisjes geflirt en bereid je een hilarische speech voor. Allemaal leuk en aardig die grote dag, maar wat daarvoor komt is natuurlijk minstens zo belangrijk. Want deze taak vergt pas echt skills: het organiseren van de dikste bachelorparty ever!
Vrijgezellenfeesten zijn ingewikkeld om te organiseren. En aangezien het een enorme verantwoordelijkheid is, is het belangrijk dat je alles van te voren goed uitzoekt. Jij moet er namelijk voor zorgen dat dit het beste feestjes ooit is – voornamelijk voor de toekomstige bruidegom. Nu hebben we allemaal wel eens waardeloze vrijgezellenfeesten gezien. Mannen die belachelijk verkleed gaan en domme opdrachten moeten uitvoeren, om uiteindelijk te eindigen met een rum-colaatje bij de snackbar. Dit moet jij natuurlijk voorkomen, daarom vind je hier 6 tips voor het organiseren van de dikste bachelorparty ever.
1. Wees bewust van het doel van de bachelorparty
Voordat je wilde beelden in je hoofd gaat halen zoals in de Hangover, bedenk je wat het doel is van de bachelorparty. Uiteraard gaat het om drank en feesten, maar vooral om nog één keer met alle vrienden van de bruidegom helemaal los te gaan voordat hij vastgeketend zit aan ‘het huwelijk’. Daarnaast is het een kans voor alle vrienden en familie van de bruidegom om alvast een biertje met elkaar te drinken en te proosten op de bruiloft. Daarnaast is het mooie gelegenheid voor de gasten om elkaar beter te leren kennen. Het is dus eigenlijk een kans om een te gekke vriendschap nog eens extra te vieren. Nog een laatste keer genieten zonder zorgen. Want die zorgen zijn voor jou: als best man neem jij alle zorgen voor zijn laatste te gekke avond, weekend of vakantie op je.
Bedenk goed wat de bachelor voor man is. Wordt hij gelukkig van een vuil avondje naar de klote gaan in een oostblokland of vindt hij het chiller om een weekendje goed te eten en drinken in een kasteeltje, met wat toffe activiteiten? Misschien vind het hij wel helemaal niet nodig als je uitpakt en is hij gelukkigste met één avondje lekker borrelen of stappen zijn eigen hometown.
2. Denk goed na over de genodigden
Als jij en de bruidegom samen werken op het gezelligste kantoor ooit, met collega’s die jullie drinkmaatjes zijn geworden, is het makkelijk het hele kantoor uit te nodigen. Maar voordat je uitnodigingen gaat uitdelen als Oprah, bedenk wie je er écht bij wil hebben en vooral – wie de bruidegom erbij wil hebben. Het is slim om de groep een beetje intiem te houden en rekening te houden met de karaktereigenschappen van alle vrienden. Waar de één de show steelt, voelt de ander zich ongemakkelijk. Dit is niet de bedoeling. Als best man moet je ook op het vrijgezellenfeest ervoor zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft.
Dikke tip: als het écht lastig vindt om tot een beperkte groep te komen, dan ga je voor een natural selection. Pak flink uit, ofwel zorg dat het een aardig dure stag wordt. Mensen die er het geld niet voor over hebben zullen afzeggen, waardoor je een perfecte kern overhoudt.
3. De bruidegom hoeft niets te betalen
Hoe groot je de bachelor party ook aanpakt, de bruidegom betaalt niets. Daar zijn zijn vrienden voor. Als best man is het de taak al het geld te verzamelen. Bepaal een budget maar zorg wel dat jullie daar niet in beperkt worden. Als jullie een weekend weg willen, investeer hierin en begin op tijd met sparen. Een goede bachelor party is het zeker waard, maar zorg wel dat iedereen het op tijd weet.
4. Het is geen ontgroening
Altijd onthouden: een vrijgezellenfeest is geen ontgroening! Gekke outfits, hoedjes en brillen, liters sterke drank verplicht naar achter werken, random mensen awkward vragen stellen voor een of andere opdracht is niet waar een bachelorparty om draait. Dat heb je als student kunnen doen! Het gaat er niet om dat je de bruidegom voor schut zet, het gaat erom dat hij de beste tijd van z’n leven heeft en een beetje gepest wordt. Een beetje. Niet te erg. Jullie zijn geen 17 meer!
5. Verblijfplaats
Als je voor iets meerdaags gaat, wat natuurlijk heel tof is, zal er wat meer organisatie bij komen kijken. Het probleem is dan alleen waar je moet verblijven. Houd rekening met het budget. Ben je met een grote groep? Dan kan je het beste een huis afhuren waar je kan doen en laten wat je wil. Wil je naar het buitenland? Er zijn genoeg Airbnb’s te huur voor een leuke prijs voor een groep te vinden. Het belangrijkste aan de accommodatie is dat je er lekker kan uitkateren, een eitje kan bakken en uiteraard een koelkast ter beschikking hebt voor een koud pilsje. Ga je allerlei activiteiten doen? Zorg dat je er dichtbij zit of dat je vervoer hebt, zodat er niet altijd iemand moet bobben.
6. Activiteiten
Het is natuurlijk hartstikke gezellig om met de mannen bij elkaar te komen, zoveel mogelijk bier te drinken en te vieren dat het de bruidegom’s laatste momenten als vrijgezel zijn aangebroken. Eén of meer nachten weg naar een toffe stad of ergens in de middle of no where is natuurlijk super leuk, maar zorg dat je ook een activiteit gaat doen. Ga bier proeven, karten, bungeejumpen, wild op stap of midgetgolfen. Iets wilds wat je altijd al wilde doen en op de dag van de kater een rustigere activiteit.
Het belangrijkste is dat de bachelor het naar zijn zin heeft, jullie nog één met z’n allen kunnen losgaan en een onvergetelijk avond/dag/weekend gaan hebben. Wat je ook verzint, zorg ervoor dat het allemaal chill en gezellig is. Met de juiste mensen en een goede hoeveelheid bier, komt het altijd wel goed.
Cheers!