The hardest thing in life: geld besparen. Aan het begin van iedere maand zeg je tegen jezelf: vanaf nu ga ik het anders doen. Totdat het einde van de maand in zicht komt en je jouw moeder belt of je mag blijven eten. We weten het, met geld omgaan is moeilijk.
Het kromme van alles is dat je wel een iPhone van minimaal €1100 in je zak hebt zitten. Dat is helemaal niet erg, maar haal er dan wel alles uit. Ook op het gebied van financiën. Er zijn namelijk veel slimmigheden en apps waarmee jouw telefoon je kan helpen om financieel stabiel te worden. Een doel wat iedereen voor ogen heeft.
Geld besparen met je telefoon
Weet waar jij je money achterlaat
De allereerste stap naar een financieel stabiel leven: weet waar je jouw geld over de balk gooit. Alles wat je betaald met je pinpas en telefoon kan je bijhouden via apps. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om je budget in de gaten te houden. Mocht je een keer in het weekend een uitschieter maken in de kroeg, dan stuur je toch gewoon een tikkie. Of het ethisch verantwoord is richting je vrienden is een ander verhaal. Dat ligt aan jouw vriendengroep en hoe je met hen omgaat.
Voor direct inzicht van je uitgaven is er natuurlijk de app van je eigen bank. Daarnaast zijn er ook nog apps die je helpen met personal finance. Apps zoals Spendo en Money Pro geven naast inzicht ook nog eens tips waarop je kan besparen en geven een seintje als je weer eens te gek doet. Doe er iets mee heren.
Heb je nog veel cash geld op zak amigo? Dan ben je voor ons ouderwets, we are sorry. Als je daarmee betaald moet je jouw uitgaven ook op een klassieke wijze gaan bijhouden. Met pen en papier kun je aan het eind van de dag alles op gaan schrijven. Zeg eerlijk: dat wil je toch niet?
Hé chaoot, het kan makkelijker vriend
Dus jij bent chaotisch en vergeetachtig? Soms heeft dat zijn voordelen en vaak heeft het ook nadelen. Bijvoorbeeld met het bijhouden van declaraties, bonnetjes en gereden kilometers. Dit kan er nog wel eens bij inschieten en dan vergeet je het door te geven aan je werkgever. Voor ons ben je dan gewoon een dief van je eigen portemonnee.
Om alles in je notities te zetten is eigenlijk overbodig. Er veel apps die je het leven een stuk makkelijker gaan maken, geloof ons. Met Klippa en Moneybird kun je je bonnetjes scannen. En in het Nederlands is er de app Declaree, een app waarmee je snel declaraties kunt vastleggen.
Maak het jezelf niet te moeilijk en ga op zoek naar de juiste apps voor jou. Het gaat je enorm veel tijd schelen en je gaat uiteindelijk geld besparen als een malle.
Go shopping, maar eerst even de folders bekijken
Weet je nog de tijd dat er een NEE – NEE sticker op je brievenbus was geplakt? En kwaad dat je was als er toch een folder naar binnen werd gegooid. Het enige wat je aan deze tijd mist zijn de aanbiedingen misloopt. Maar ook daar zijn oplossingen voor.
Er zijn reclamefolder-apps die in één overzicht alle folders laten zien. Zo heb je altijd alles binnen handbereik en kun je op een rustige manier kijken waar jij je favo producten gaat halen. Het klinkt misschien wat ouderwets maar waarom zou je meer gaan betalen dan nodig is?
Ik parkeer ‘m hier wel even
Een mens is van zichzelf lui. Als je ergens wil parkeren dan zoek je de meest voor de hand liggende optie en dan knal je jouw BMW daar in een vak. Heel leuk en aardig allemaal totdat je ’s avonds terugkomt en €25 moet aftikken voor drie uur parkeren. Met je telefoon kan je daarop geld besparen.
Met grote jongens zoals Parkmobile kun je in een oogopslag alle mogelijkheden checken. Soms is het de moeite waard om een extra rondje te rijden en een paar honderd meter verderop te parkeren. Zie het als een kleine moeite die je doet en beloon jezelf met een extra biertje in de stad. Een nulpuntnulletje natuurlijk want don’t drink and drive!
What else?
Het zijn juist de kleine dingen die van financieel stabiele mensen, rijke stinkerds maken. Mocht jij dit ook willen dan hebben we nog een aantal kleine maar o zo handige tips voor je:
- Houd je energiekosten in de gaten. Er zijn tal van apps die ervoor zorgen dat je precies weet wat je verbruikt. Ze geven inzicht in je maandelijkse hoeveelheid en geven aan welke apparaten het meeste kost aan energie;
- Tank op de juiste plaatsen. En dan bedoelen we niet in de kroeg. Dat de benzineprijzen per pomp en per plaats anders zijn wist je al wel. Alleen waarschijnlijk heb je nog geen app waarmee je kan checken waar het daadwerkelijk het goedkoopst is. Die zijn er in overvloed en makkelijk te connecten met je car.
- Check de restaurants op voorhand. Uiteten is een uit de hand gelopen hobby en dat is niet erg. De leukste etentjes zijn ook nog eens de spontane avonden. Probeer nog wel heel even voordat je naar binnengaat verstandig te zijn en check het restaurant. Dit om een ruzie bij thuiskomst te voorkomen.
Geld besparen op je telefoon
Dit is iets anders dan geld besparen met je telefoon. Er zijn ook een aantal mogelijkheden om op een easy manier minder geld kwijt te zijn aan je telefoon. We nemen je er even mee doorheen:
- Be that guy die chanteert. Als je abbo bijna afloopt zeg je gewoon dat het elders goedkoper is. Wedden dat ze met een betere aanbieding komen aanzetten?
- Weet wat je nodig hebt. Houd een of twee maanden bij hoeveel data je daadwerkelijk verbruikt. Als je eenmaal inzicht hebt weet je ook waarop je kan besparen.
- Zorg voor een goede bescherming. Je gaat toch niet de nieuwste Samsung S20 of iPhone 11 op de kop tikken en er zonder hoesje mee over straat lopen? Het is dus nodig dat je jouw nieuwste vriend voorziet van een goede iPhone pro max case en ‘m niet verwaarloosd.
- Bekijk externe verzekeringen. Je hoeft niet te gaan voor een telefoonverzekering bij je provider. Er zijn veel externe verzekeraars die goedkoper bescherming bieden.
Al met al willen we je jouw op het hart drukken dat je alles uit je iPhone of andere smartphone moeten halen. Mocht je twijfelen of een telefoon van Apple wel bij jou past, check dan ook zeker dit artikel: Dit zijn de beste alternatieven voor de iPhone 11