OnePlus 8T verrast concurrentie met ultrasnel laden en 120 Hz-display

Het is een strijd in veel Nederlandse gezinnen met drie kinderen: wie is nu het sterkst? Is het junior, de middelste of tóch gewoon de oudste? OnePlus besloot dit gevecht na te bootsen in het assortiment. Na het succes van de OnePlus 8 en 8 Pro heeft het Chinese merk de 8T geïntroduceerd. Een high-end smartphone met een aantal van de beste specs van de 8 Pro én de goede eigenschappen van de OnePlus 8. De ideale tussenweg…

OnePlus 8T: ultrasnel laden 120 Hz-display en 5G-connectiviteit

Een daverend succes is een mooie gelegenheid waarop je kan voortborduren. Daarom mag de 8T gezien worden als hét verlengstuk van de OnePlus 8 en 8 Pro. De nieuwe hoogwaardige flagship-smartphone heeft aantal specs waardoor je ogen beginnen te glinsteren. Vooral door deze twee regelrechte uitschieters: een 120 Hz Fluid AMOLED-display én de Warp Charge 65.

Specs

120 Hz Fluid AMOLED-display
Multi-gigabit 5G-connectiviteit
48 megapixel-hoofdcamera
65W snellaadtechnologie
Opladen van 0 naar 100% in 39 minuten
OxygenOS 11

De twee super specs: 120 Hz Fluid AMOLED-display en Warp Charge 65

120 Hz Fluid AMOLED-display

Het nieuwe 120 Hz van de OnePlus 8T is het eerste platte 120 Hz-display ooit met een A+-waardering van DisplayMate. Nou, beste man, dat wil zeggen dat je een aardig staaltje techniek in huis hebt. Elke swipe over het scherm levert verbazingwekkend vloeiende beelden op. Je scrolt over het scherm zoals een koning op zijn troon zou gaan zitten; vol trots en met het allerbeste gevoel ooit. De gehele telefoon voelt soepeler en lichter aan als zijn voorgangers.

Oké even opletten, want we gaan heftige cijfers oprakelen: de OnePlus 8T heeft een Just Noticeable Color Difference (JNCD) van ongeveer 0,3. De hoogste kleurnauwkeurigheid in de smartphonebranche. Boem. Het FHD+ 2,5D-display heeft bovendien een piekhelderheid tot wel 1.100 nits. Daardoor zijn de beelden ook in fel zonlicht goed zichtbaar. Nogmaals boem. And last but not least: het toestel over 8.192 helderheidsniveaus, waardoor de overgang tussen verschillende gradaties van helderheid heel natuurlijk aanvoelt.

Warp Charge 65

En de winnaar van snelste oplader ooit bij OnePlus is:

Tromgeroffel….

de Warp Charge 65! Jeeeeeej. Met een whopping piekvermogen van 65 W kan dat ook niet anders. Na een oplaadbeurt van slechts 15 minuten gaat het toestel een hele dag mee. En binnen 39 minuten is de OnePlus 8T volledig opgeladen. Kijk, dat zijn de tijdsbestekken waar we blij van worden. Want daardoor is ’s nachts je telefoon opladen verleden tijd.

Om de hitte de baas te blijven tijdens het laden is de OnePlus 8T uitgerust met twaalf temperatuursensoren en een extra versleutelingschip. Daardoor blijft de telefoon te allen tijde op een goed temperatuurniveau.

OnePlus 8T, OnePlus 8T verrast concurrentie met ultrasnel laden en 120 Hz-display

De OnePlus 8T is mooi, maar krachtig

Het designteam verdient een complimentje, want de nieuwe kleurstellingen Aquamarine Green en Lunar Silver zijn een genot voor ’t oog. De Aquamarine Green-versie maakt gebruik van diffuse reflectie, waardoor het licht in alle hoeken en richtingen wordt gegooid. In de positieve zin van het woord. Variantje twee, de OnePlus 8T Lunar Silver, heeft premium matglas met een kalmerende grijstint. Een mooie combi die rust uitstraalt.

Elegant doch krachtig, daar worden we blij van. In het nieuwe speeltje zit een Qualcomm® SnapdragonTM 865 5G. Daardoor krijgt de telefoon een verbluffende multi-gigabit 5G-connectiviteit. Surfen op 5G is écht bizar snel. Geloof ons; eenmaal op 5G geweest wil je nooit meer terug.

De 256 GB aan UFS 3.1 flashopslag levert de 8T snellere en stabielere prestaties op. Uiteindelijk kan je door de buitengewoon goede hardware 4K-video’s soepeler opnemen en afspelen, met minder batterijverbruik. Dat mindere verbruik zorgt er op zijn beurt weer voor dat gebruikers kunnen profiteren van 5G-netwerksnelheden. Win-win.

OnePlus 8T, OnePlus 8T verrast concurrentie met ultrasnel laden en 120 Hz-display

OxygenOS 11 – so, so smooth

De OnePlus 8T is het eerste model dat standaard draait op de laatste versie van OxygenOS 11. Door dit systeem krijg je een volledig nieuwe software-ervaring met een verbeterde layout, gedurfd design en nuttige functies. De cleane look en feel laat je jouw dagelijkse taken gestroomlijnd uitvoeren en je efficiency schiet omhoog.

Nog steeds de ultieme foto’s

The main focus van OnePlus lag voor de 8T bij het beeldscherm én het snelladen, maar daarentegen is de camera nét zo goed als bij zijn broertjes. De robuuste en veelzijdige camera kan op elk moment alles in detail vastleggen.

De 48 megapixel-hoofdcamera beschikt over optische beeldstabilisatie en de ultragroothoeklens van 123 graden biedt een volledig nieuw perspectief. Uitgestrekte landschappen en weidse architectuur in beeld brengen was nog nooit zo makkelijk.

Maak je borst maar nat, want je vage stapfoto’s in het donker zijn met de OnePlus 8T niet zo vaag meer. Dankzij de verbeterde Nightscape-modus levert de lens heldere opnamen onder verschillende lichtomstandigheden. Zo worden de mooie verhalen ineens een stuk duidelijker…

OnePlus 8T, OnePlus 8T verrast concurrentie met ultrasnel laden en 120 Hz-display

Prijzen

Het nieuwe pareltje is vanaf 20 oktober op de kop te tikken. Prima, maar nu is de grote vraag: wat gaat ‘ie uit je portemonnee trekken? We hebben het antwoord voor je:

Het derde broertje van de 8-serie is dus meteen de goedkoopste, maar niet de slapste. Daardoor is het een mooie toevoeging aan de lijn van OnePlus. Een groot pluspunt als je voor een nieuwe OnePlus gaat: het overzetten van je bestanden. Als je al een OnePlus hebt is dit echt een eitje. Binnen een halfuurtje heb je volledig dezelfde instellingen (inclusief media!) op je nieuwe kindje. Wat we wél missen is het kleine cameraatje die verscheen voor face recognition bij de OnePlus 7T! Daar werden we he-le-maal vrolijk van.

Maar goed, als dat een probleem is heeft OnePlus een goede prestatie afgeleverd, toch? Chapeau! 

LEES OOK
Music voor alle Rebels
Music voor alle Rebels
Terwijl de één erg goed gaat op ‘oud en vertrouwd’ of ‘huisje, boompje, beestje’, wil de ander tegen álle stromingen in. Gewoon omdat gewoon ook maar zo…
Wishlist-materiaal
Wishlist-materiaal
Jup, clichés als ‘We hebben nog niet met onze ogen geknipperd en het is al weer bijna kerst’ mogen weer uit de kast… Gift season staat nou…