Langer genieten van je telefoon: 5 tips

Zaterdag, 04:00 uur, de kroegen sluiten en het is weer zover: je ligt er he-le-maal vanaf. Nadat het fietsje is gepakt, haasten jij en de boys zich naar de lokale dönerzaak. Terwijl jullie een dikke bestelling plaatsen, voel je je telefoon trillen in je zak. Bram, die mee was met de kop eraf zuipen, belt op. “Ouwe, waar zijn jullie dan?”

Half brabbelend reageer je: “Joo maat, luister…” PIEP – PIEP – PIEP. Verbinding verbroken. Daarna is Bram volledig van de radar af, totdat hij zelf opeens de dönerzaak binnenstampt. Hij bestelt een kapsalon, komt erbij zitten en haalt zijn telefoon tevoorschijn. Die ligt helemaal aan gruzelementen. “K*tzooi hé, net laten vallen dat ding.”

Tips om je mobiele telefoon veilig te stellen

Tja Bram, dat wordt weer flink dokken om je telefoon te repareren. Zoiets was waarschijnlijk niet gebeurd als jij diezelfde avond gewoon lekker op de bank was gebleven. Maar ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom hebben wij dé tips opgesteld om ervoor te zorgen dat jouw mobiel veilig blijft.

Draag diepe zakken

Soms hoef je niet eens iets met je telefoon te doen om hem stuk te laten vallen: hij kan ook heel verraderlijk uit je broek vallen. Diepe zakken zijn key om te voorkomen dat jij de avond met een domper afsluit. Check dus altijd goed of je mobiel wel in je broek past, voordat je met Bram en de boys de stad ingaat.

telefoon

Screenprotector op je telefoon

Bram had die barsten waarschijnlijk kunnen voorkomen met iets heel simpels: screen protectors. Waarschijnlijk weet je zelf ook dat dit verrekte handig is, maar ben je gewoon te lui om het aan te schaffen. Wake up! Zo’n nieuwe smartphone kost al gauw €1000, en het repareren van je scherm is ook allesbehalve goedkoop. Met een stevige screen protector op je telefoon kan jij met een gerust hart losgaan op de zaterdag.

Niet appen als je dronken aan het fietsen bent

Eigenlijk zouden we dit niet aan je moeten uitleggen, maar sommige mensen snappen het blijkbaar toch niet: stop met appen als je dronken op de fiets zit. Ten eerste: als je de berichten de volgende dag terugleest vraag je jezelf af waarom je de appjes hebt gestuurd. En, ten tweede: je gaat geheid op je snufferd. Het resultaat? Ja hoor, een kapotte telefoon.

Leg je smartphone NOOIT op je schoot

Dat een mobiel kapotgaat, kan natuurlijk overal gebeuren. Zelfs als je niks aan het doen bent, en rustig aan het chillen bent. Appje hier, appje daar, mobiel even op de schoot gelegd en voilà: bij het opstaan vergeet je compleet dat je mobiel in je schoot ligt waarna die kneiterhard op de grond valt. Een heel pijnlijk moment. Leg dus nooit je mobiel op je schoot.

Hou je telefoon niet bij tijdens het gamen

Dit is een tip voor de fanatieke gamers onder ons: hou je mobiel ver weg van je gaming set-up. Een rustig potje fifa kan snel escaleren wanneer je compleet genaaid wordt door het spel. (Want slechter dan je tegenstander ben je natuurlijk niet, toch?) Tja, bij de echte fanatiekelingen onder ons vliegt er soms dan wel het een en ander door de kamer heen. Om je mobiel veilig te stellen van dit soort praktijken, adviseren wij dan ook om die niet mee te nemen tijdens het gamen.

telefoon
Foto: Big Stock
LEES OOK
Wishlist-materiaal
Wishlist-materiaal
Jup, clichés als ‘We hebben nog niet met onze ogen geknipperd en het is al weer bijna kerst’ mogen weer uit de kast… Gift season staat nou…
We leven in deze stijlbewegingen
We leven in deze stijlbewegingen
Er komt veel voorbij, hè? Op Insta, TikTok, Pinterest en Discord word je plat gebombardeerd met stijlupdates, waardoor je soms het overzicht effe kwijt bent. Want niet…