We gaan al eeuwen erg lekker op cocktails. De klassieke old fashioned staat bijvoorbeeld al sinds 13 mei 1806 in de boeken beschreven. En natuurlijk is het lekker om steeds weer hetzelfde liedje te zingen, maar we willen ook graag verandering zien. Vooruitgang. Iets nieuws. Daarom worden we érg blij van de nieuwe trend in het drankenlandschap: alcoholvrij.
In mocktails vind je géén alcohol, maar wel de échte barervaring op je smaakpapillen. Ideaal, want zo kun je ook genieten van een ‘cocktail’ als je de volgende dag moet werken. Dat ze hier niet eerder op zijn gekomen…
Mocktails: 3 toprecepten met Gordon’s 0,0%
En omdat gin-maker Gordon’s ook de kracht van mocktails inziet, hebben de knappe koppen een 0,0% gin op de markt gebracht. Een alcoholvrij wondermiddel dat door de unieke smaak van jeneverbes (bijna) niet te onderscheiden is van de klassieke Gordon’s London Dry Gin. Om het fenomeen mocktails naar een hoger niveau te tillen, heeft het ginmerk de mixologist en barman Andrei Talapanescu, ook wel bekend als Mr. Sipps, ingeschakeld. De beste man bedacht drie kleurrijke alcoholvrije cocktails met Gordon’s 0,0 % die jij thuis meteen wil maken. Ook op dinsdag om 12:30 uur.
West Side Royal
Als we een majestueuze champagnecoupe zien, dan zijn we eigenlijk al meteen om. Toch worden we extra blij als de kleur on point is, de smaak verfrissend is én het alcoholgehalte op 0,0 staat. And guess what? De West Side Royal heeft het allemaal…
Ingrediënten
- 50 ml Gordon’s 0.0 %
- 25 ml citroensap
- 20 ml suikersiroop
- 6 blaadjes munt
- 5 druppels schuimmiddel (of 20 ml eiwit)
- 50 ml bruiswater met komkommer-muntsmaak (zoals SPA Touch Mint)
- IJsblokjes
- Limoenschilletjes of schijfje komkommer
Zo maak je ‘m
Mix alle ingrediënten, op de frisdrank na, in een cocktailshaker. Voeg ijsblokjes toe en shake 10 tot 15 seconden. Schenk uit door een zeefje in een champagnecoupe en serveer met een limoenschilletje of schijfje komkommer.
Blueberry Collins
De tijd van een Blue Curacao als cocktail op een feest zijn we wel voorbij, hè? Ja, dat vinden wij ook. Toch zijn we wel fan van blauw. De Blueberry Collins is een intens blauwe mocktail met een verrassende wending: zachte noten van perzik en jasmijn. Wil je nog een verassende wending 2.0? Serveer ‘m dan in een hoog glas met een takje munt (want: kleurcontrast).
Ingrediënten
- 50 ml Gordon’s 0.0 %
- 15 ml bosbes en jasmijnsiroop
- 25 ml limoensap
- 80 ml London Essence perzik- en jasmijnfrisdrank
- IJsblokjes
- Takje munt
Zo maak je ‘m
Mix alle ingrediënten, op de munt en de helft van de frisdrank na. Voeg ijsblokjes toe, giet er het laatste deel frisdrank overheen en serveer met een takje munt.
Blush 75
Heb jij nog iets goed te maken met je vriendin? Ben je afgelopen weekend te veel met je vrienden geweest? Laat haar dan doordeweeks blozen met de alcoholvrije Blush 75. Een bitterzoete mocktail die volgens Mr. Sipps bloost als de zonsondergang. Een romantischer drankje dan deze krijg je niet…
Ingrediënten
- 40 ml Gordon’s 0.0 %
- 20 ml cranberrysap
- 20 ml osmanthus-thee en kokoswater-siroop
- 80 ml sprankelende rosé (alcoholvrije)
- IJblokjes
- Takje rode bessen
Zo maak je ‘m
Voeg de eerste drie ingrediënten toe aan een cocktailshaker, vul met ijsblokjes en schud 10 tot 15 seconden. Zeef en schenk uit in een hoog champagneglas. Giet de alcoholvrije rosé eroverheen en serveer met het takje rode bessen.
Gordon’s 0,0% tik je op de kop bij Gall & Gall voor €15,99. En geloof ons: de volgende ochtend wil je nooit meer anders.