Binnenkort een date, avond met je schoonouders of wil je je vriendin een keer goed verrassen? Dan hoort daar vaak een lekker dinner bij. Maar wat ga je koken wanneer je niet verder komt dan een gebakken ei of spaghetti? Met deze vijf makkelijke, maar hoogstaande recepten ga jij je bezoek gegarandeerd verrassen. It’s a piece of cake!
Dit zijn vijf makkelijke en hoogstaande recepten om thuis te maken
Rijstnoedels met biefreepjes
Binnen vijftien minuten staan deze rijstnoedels met biefreepjes op tafel. Het volledige recept met de exacte benodigdheden, lees je hier.
Voor de bereiding verhit je een wok op hoog vuur en schenk je er twee eetlepels zonnebloemolie in. Daarna schep je de biefreepjes om met de helft van de sojasuas en roerbak dit 3 minuten lang tot ze licht geschroeid zijn. Dan schep je ze op een bord en voeg je de noedels samen met de rest van de sojasaus toe aan de wok en roerbak je dit 2 minuten. Nu gaan de resterende zonnebloemolie, sesamolie en witte bosui erbij en roerbak je dit nog een minuutje.
Voeg nu de vissaus, twee eetlepels water en de broccolini toe. Dit roerbak je nog twee tot drie minuten. Schep de biefreepjes erdoor en verdeel het over de borden. Nog even garneren met taugé en de groene bosui en it’s ready to be served.
Quesadilla met bonen en avocado
Mexicaanse avond? We got you! Deze heerlijke (en vegetarische) quesadilla’s met bonen en avocado zijn makkelijk én je hebt maar weinig verschillende ingrediënten nodig. Serveer ze met wat nacho’s en guacamole en je bent al klaar! Het volledige recept inclusief de benodigdheden vind je hier.
Begin met het in reepjes snijden van de avocado en de paprika. Verveel deze met wat geraspte kaas en bonen over de wrap. Nog wat geraspte kaas erop en leg daarna de andere wrap erop. Nu giet je een beetje olijfolie in een pan en leg je de quesadilla erin. Dit bak je ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Is de kaas gesmolten? Draai de quesadilla om (let op dat hij niet uit elkaar valt door er bijvoorbeeld een bord op te leggen en vanaf het bord terug in de pan te schuiven) en bak hem nog 5 minuten. Snijd de quesadilla in vieren en klaar ben je. Easy peasy lemon squeezy.
Pasta met kip en aubergine
Iets dat zeker in het rijtje met makkelijke recepten thuishoort is pasta. Een gerecht met pasta maken is vaak makkelijk, lekker en het ziet er snel uit of er veel werk in gezeten heeft. Deze pasta met kip en aubergine is daar geen uitzondering op. Lees hier het hele recept en over de ingrediënten.
Begin met het koken van de pasta volgens de instructies die je op het pak vindt. Daarna snij je wat ui, aubergine en kipfilet in stukjes. Giet wat olijfolie in een pan en bak de kip met wat zout en peper rondom bruin. Hierna voeg je de ui en aubergine toe en bak je dit nog eens vijf tot tien minuten mee. Nu kunnen de pesto, kookroom en de kruiden erbij. Even alles mengen en zet na een minuut het vuur uit. De gekookte pasta en de saus kunnen nu gemengd worden. Eventueel wat geraspte kaas erbij and you’re all done!
Stamppot met prei, sperziebonen en mosterd
We gaan al een beetje richting de herfst. Een winterskostje om bij je schoonouders mee aan te komen, kon daarom niet ontbreken. Het recept en de lijst van ingrediënten vind je hier.
Dit gerecht wordt gemaakt door eerst de aardappels te koken hoe je dat normaal ook zou doen. Niet zo’n keukenprins? Kijk dan even deze tutorial. Bak vervolgens de spekblokjes in een droge koekepan goudbruin. Wanneer ze knapperig genoeg zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier en zet je ze even apart. Bak de sjalotjes twee minuten in wat olijfolie in een koekepan en voeg de prei toe. Bak dit zes tot acht minuten tot de prei beetgaar is. Halverwege voeg je de sperziebonen toe.
Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen met de deksel op de pan. Mix de mosterd, crème fraîche en bieslook door elkaar en meng door de aardappels. Nu schep je ook de bonen, prei en spekblokjes door de aardappels. Voeg eventueel zout en peper toe als dat nodig is. Wat extra bieslook voor de garnering en dinner is ready!
Orzo risotto met paddenstoelen
Voor we beginnen met het recept. Wat is ‘orzo’ zul je denken? Orzo is Italiaans voor gerst en is een gedroogde pastasoort. Hij wordt vaak gebruikt als vervanger van rijst. Benieuwd naar het complete recept? Je vindt ‘m hier.
Voor het recept moet je het volgende doen: Leg een blokje bouillon in een halve liter heet water en laat dit even staan. Verhit een eetlepel roomboter en fruit een sjalot met knoflook op zacht vuur. Dit duurt ongeveer twee minuten. Nu voeg je de orzo toe en deze bak je voor 1 minuutje. Vervolgens schenk je de bouillon over de orzo en kook je deze afgedekt tien minuten gaar. Ondertussen roer je het regelmatig door en voeg je af en toe een beetje water toe, mocht de orzo te droog worden.