Knapperige cultklassiekers: gerechten maak je voortaan met chips

CREDITS: SKIRR.creatives

Soms voelt het ietwat wrang om aan cultklassiekers te sleutelen. Wat goed is, is goed, denken de meeste Nederlanders.

En soms weet je gewoon dat een upgrade voor iets klassieks wél bulls-eye is. Een kapsalon met chips, bijvoorbeeld. Geniaal.

Upgrade je favo-gerechten met Lay’s®

Waarschijnlijk heb jij ‘m deze zomer voorbij zien paraderen: de Lay’s® Chipperia food truck. Festival food werd daar naar een knapperig niveau getild: chips was namelijk in vier gerechten en twee vers gekruide varianten de hoofdact. Chips en was altijd al de beste combi, maar nu…. Nu weten mensen ook dat je zelfs klassieke gerechten een unieke twist kunt geven.

, <strong>Knapperige cultklassiekers:</strong> gerechten maak je voortaan met chips
Foto: SKIRR.creatives

Knapperige festivals door de Chipperia food truck

Met de Chipperia food truck heeft Lay’s® een nieuwe wereld aan snack-mogelijkheden laten zien. Het chipsmerk heeft op onmiskenbare wijze laten zien hoe je van de krokante snack een hoofdingrediënt maakt. En als je het beestje dan ook nog een naam geeft waarover wordt gesproken, zoals de Lay’s® Kapsalon Klapper, heb je beet.

Onder andere de klassieke Kapsalon werd op festivals geserveerd met naturel chips in plaats van friet. Dat ze hier nog niet eerder op zijn gekomen. Op grote namen zoals Graceland Festival, de Dutch F1 Grand Prix en Mysteryland werden de unieke smaakcombi’s goed ontvangen, maar je kunt het thuis ook maken. Misschien wel beter zelfs. 

Zo maak je de Lay’s® Kapsalon Klapper

Daarom hebben we het recept voor je opgevraagd, en dat Lay’s® je hier:

Hoofdingrediënten

  • 70 g Lay’s® Naturel chips
  • 70 g kip shoarma (of vegan shoarma)
  • 35 g Goudse kaas (geraspt)
  • 5 g sambal
  • 5 g gebakken uitjes

Ingrediënten rauwkost met knoflooksaus

  • 40 g komkommer
  • 40 g tomaat
  • 40 g ijsbergsla
  • 100 g knoflooksaus

Ingrediënten Goudse kaassaus

  • 500 ml melk
  • 50 g ui
  • 1 kruidnagel
  • ½ laurierblad
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 200 g Goudse kaas
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper

Voorbereiding

  • Snij de tomaat en komkommer in blokjes en snij de ijsbergsla in dunne reepjes.
  • Verwarm een koekenpan op het fornuis, voeg één eetlepel olie toe en bak de shoarma totdat deze gaar is. Zet de shoarma vervolgens apart.

Rauwkost met knoflooksaus

  • Doe de gesneden komkommer, tomaat en ijsbergsla in een kom
  • Meng de groenten met de knoflooksaus voor een frisse salsa.

Goudse kaassaus

  • Plaats een middelgrote pan op het fornuis en voeg de melk, ui, kruidnagel, het snufje zout en laurierblad toe.
  • Breng dit aan de kook en haal het van het vuur zodra het kookt. Laat het mengsel 30 minuten trekken.
  • Smelt in een aparte pan de boter en voeg dan de bloem toe, meng tot een geheel en laat 5 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig.
  • Voeg de melk langzaam toe aan het boter- en bloemmengsel, terwijl je blijft roeren.
  • Herhaal dit totdat alle melk is toegevoegd en je een gladde saus hebt.
  • Laat 6 minuten sudderen en voeg dan de kaas toe. Meng alles goed tot een gladde saus en haal de saus van het vuur. Maak af met de zwarte peper.

Hoe maak je het af?

Plaats de Lay’s® Naturel chips op een bord en voeg het rauwkost mengsel met de knoflooksaus en de shoarma toe. Verdeel de kaassaus erover en top af met verse sambal en gebakken uitjes.

, <strong>Knapperige cultklassiekers:</strong> gerechten maak je voortaan met chips
Foto: SKIRR.creatives
Source:
SKIRR.creatives
LEES OOK