Einde discussie: expert vertelt hoe iedere burger (emoji) er uit hoort te zien

CREDITS: Ter Marsch & Co

Sinds afgelopen weekend woedt er op internet een felle discussie over de burger-emoji’s die door o.a. techgiganten Apple, Google en Microsoft worden gebruikt. En terecht natuurlijk. Er zijn namelijk weinig dingen heiliger voor een man dan een goed broodje hamburger met de juiste opbouw. De hele discussie begon met een tweet van Thomas Baekdal waarin hij oproept om eens een serieus gesprek met Google te voeren over de positie van de kaas in hun burger emoji. Bij de Google variant zit de kaas ónder de burger terwijl Apple en Microsoft de kaas bovenop de burger positioneert. Nu kun je natuurlijk met dat gelul komen van ‘smaken verschillen’, I call it bullshit.

Om voor eens en voor altijd een einde aan deze discussie te maken vroegen wij het Pim de Lange, burgerexpert bij de beste burgertent van het land, tromgeroffel…: Ter Marsch & Co. Natuurlijk!

Hoe heurt het eigenlijk?

Bij Ter Marsch & Co bouwen ze hun burgers altijd zó op dat je met iedere hap de vijf basissmaken terug kunt proeven. Door een zachter broodje (brioche) te gebruiken, die ze overigens zelf bakken, kun je je tanden er gemakkelijk doorheen zetten en proef je tijdens elke hap de verschillende ingrediënten. En het scheelt trouwens ook een wasmachine aan kleren die onder de saus zitten. Door alles tegelijk te proeven beleef je dat lekkere ‘geluksmomentje’ bij het eten van een burger.

Maar dan nu de ham(burger)vraag: hoe bouw je nu eigenlijk een hamburger op?

Volgens Pim toast je de broodjes kort, zodat ze een klein krokantje hebben en de saus niet in het broodje kan trekken. Vervolgens smeer je saus op beide buns. Daarna beleg je de broodjes – en nu wil ik echt even de aandacht – in de volgorde: sla, tomaat, augurk, burger patty en daar BOVENOP kaas. Dit kun je eventueel toppen met pancetta, kaascrumble of whatever floats your boat. 

Burger-emoji

Credits: Emojipedia

[powerkit_alert type=white]

Mispoes

Dat Google er naast zit is wel duidelijk, maar als je het bovenstaande plaatje bekijkt hebben ze er allemaal maar weinig kaas van gegeten. Misschien een petitie starten dat Ter Marsch & Co de burger emoji ontwerpen? [/powerkit_alert]

Pim de Lange aan het woord:

“Wij werken niet met grote vleestomaten waarvan één schijfje de hele burger bedekt, maar met kleinere smaakvollere tomaten waarvan er meerdere plakjes nodig zijn. Deze blijven perfect liggen op de sla en gaan niet zweven en vallen er zeker niet tussenuit. Door de burger er bovenop te leggen zorgt dit ervoor dat alles op z’n plek blijft. Vervolgens doe je de kaas over de burger omdat je wilt dat die mooi uitloopt over de gehele burger, zodat je bij iedere hap alles proeft. Doe je de kaas onderop dan zal die minder goed uitlopen en verder smelten dan wanneer je de kaas op een warme burger legt. Vervolgens kan je dan weer uien op de kaas doen, zodat deze ook op z’n plek blijft en niet wegschiet bij het eten. Deze garnering smelt mee in de kaas. Ook is het zo dat je bij een cheeseburger de kaas wilt zien, doe je deze onderop dan zullen de andere ingrediënten meer in het zicht liggen dan wanneer je de kaas bovenop doet.”

burger-emoji

burger-emoji

Foto’s: Ter Marsch & Co

LEES OOK
Hier is de ultieme Architecture Watchlist
Hier is de ultieme Architecture Watchlist
Onze liefde voor architectuur reikt ver. Dat delen vaak: van mooie Stories tijdens onze trip tot architectonische hoogtepunten via ons platform. Die hartstocht is niet aan komen…
Tijdreizen in het adembenemende Dubai
Tijdreizen in het adembenemende Dubai
Als je aan iemand vraagt wat het eerste is waar diegene aan denkt bij de stad Dubai, dan krijg je antwoorden zoals: supercars, wolkenkrabbers, gemoderniseerd, fashion, olie,…
Naar de oorsprong van de blazer
Naar de oorsprong van de blazer
Voor je opa was het doodnormaal, op Wall Street ook. Maar in de informele kantoortuinen van vandaag is het een wat minder geziene gast: de blazer. Al…