Welkom in 2024! Fijn hè: wakker worden met de kater der katers op de eerste dag van het nieuwe jaar? Zo ben je het jaar alweer lekker begonnen…
Geen paniek. Ook in ’24 ga jij jouw katers weer overleven. En deze doe je met het bloody mary-recept van Jamie Oliver.
Bloody mary met bacon van Jamie Oliver
Is Jamie Oliver nog wel dé kok? Mwoa, dat laten we aan jou. We vonden dit recept in ons eigen archief en we vonden het een mooi moment om het nog eens op papier te zetten. Want eerlijk is eerlijk: dit is een gruwelijk antikaterrecept.
De bloody mary staat al bekend als hoofdpijnkiller, maar met bacon als extra ingrediënten is het helemaal feest. Het recept komt van zijn Barbecoa restaurant in London en is echt next-level.
Dit gaat er allemaal in:
- 2 plakken bacon
- 200 ml tomatensap (hoge kwaliteit a.u.b.)
- 100 ml wodka
- 2 eetlepels bbq-saus
- 2 eetlepels Worcestershire-saus
- Selderijzout
- Peper
- 1/2 citroen
- IJsblokjes
- 1 augurk
How to-video
Het maken is easy. Bak de bacon krokant en meng ondertussen het tomatensap met de wodka en de sauzen. Voeg daarna een flinke snuf selderijzout en peper toe. Maak de cocktail af met citroensap en proef of je nog iets mist (eigen smaak). Leg op je glas de bacon en augurk om daarna weer helemaal het mannetje te zijn.
Heb je liever op beeld hoe Jamie het zelf doet? Dan hebben we hier ook de how to-video voor je. Let wel: aardig Amerikaans.