Er zijn zo veel manieren om toe te treden tot ’s werelds rijkste miljardairs. De één bouwde spelmachines, de ander verkocht sojasaus en weer een ander handelt in olie en gas. Vaak allemaal klein begonnen en door de jaren heen hebben zij hun fortuin regelmatig weten te vermenigvuldigen. Hoewel er veel wegen zijn die naar het goud leiden, zijn er wel een aantal hoofdwegen waarbij je een grote kans hebt om het goud te pakken.
De route om te behoren tot ’s werelds rijkste miljardairs
Rijk door omgaan met andermans geld
Veel van ’s werelds rijkste miljardairs ter wereld gebruikten het geld van anderen om een groot vermogen op te bouwen. De financiële en investeringssector hebben dan ook de meeste miljardairs geproduceerd dan iedere andere sector. Sinds het tijdperk van cryptocurrency zijn er weer een aantal nieuwe ’s werelds rijkste miljardairs verwelkomt. Zo trad Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, toe en wordt zijn vermogen op 1,7 miljard euro geschat.
Mode en detailhandel
Deze industrie heeft de op een na ’s werelds rijkste miljardairs ter wereld. De personen die hiertoe behoren hebben eigendomsrechten van bekende winkels en merken als Zara, L’Oreal, Walmart en Amazon. Ook minder bekende namen zijn toegetreden tot de rijkste der rijksten. Zo wordt het vermogen van Sheela Gautam geschat op ongeveer 1 miljard euro door het verkopen van matrassen in India.
Vastgoed
Het investeren in vastgoed moet vast goed verdienen hebben een aantal personen gedacht. En terecht, want ook in deze sector zijn een groot aantal miljardairs. Een van de bekendste is Donald Trump met een geschatte nettowaarde van 2,8 miljard euro. Er is echter nog een Donald die vijf keer rijker is: Donald Bren. Deze miljardair is de rijkste vastgoedontwikkelaar in de Verenigde Staten met een geschatte nettowaarde van 14,7 miljard euro. Holy smoke!
Whiskey
Als je het laatste rapport van Knight Frank’s Luxury Investment Index mag geloven, kan je het bovenstaande het beste allemaal vergeten. Zeldzame whiskey is namelijk dé investering die je moet doen. Deze investering hadden wij natuurlijk al langere tijd in de gaten. Uit het nieuwste rapport blijkt dat een zeldzame whiskey in tien jaar een investeringsrendement van bijna 600 procent behaalt. Damn! Een logische oorzaak hiervan is de groeiende vraag naar high-end whiskey uit Aziatische landen. Kijk bijvoorbeeld naar de enorm prijzige Yamazaki Sherry Cask uit Japan. Door in de juiste fles te investeren, kan jij zomaar eens de juiste route bewandelen om een flink vermogen op te bouwen. Als je helaas de verkeerde afslag hebt genomen, heb je altijd nog die ene fles om je verdriet weg te drinken. Win-win!