Beerpong regels: dit is hoe je het officieel speelt

CREDITS: Bigstock

Een potje beerpong op een feestje doet het altijd goed. Er is op ieder moment wel iemand aan de beerpong tafel te vinden en het kan er fanatiek aan toe gaan. En omdat het op het laatste moment nog wel eens spannend kan worden, komt het ook voor dat iemand er een regeltje bij verzint. Resultaat: iedereen speelt zo met andere beerpong regels. Daarom komen wij je helpen, to set the record straight. Dit zijn de échte beerpong regels.

Beerpong regels: dit is hoe je het officieel speelt

De basis van beerpong kennen we natuurlijk allemaal, maar vandaag gaan we alles tot in detail uitleggen. Zodat je niet meer kunt sjoemelen, jij valsspeler.

beerpong regels
Foto: Burst

Benodigdheden

Je hebt niet heel veel nodig voor een goed potje beerpong. Zorg alleen wel dat je de volgende benodigdheden in huis hebt:

  • Een tafel: je hoeft niet per se een officiële beerpong tafel te hebben, een lange tafel zoals de meesten die in de keuken hebben staan werkt ook prima.
  • Red cups: beide teams hebben er tien nodig en de overige twee kunnen worden gebruikt om het balletjes in schoon te maken wanneer hij op de grond is gekomen. Een gemiddelde red cup is ongeveer 470 ml.
  • Beerpong ballen: je kunt hiervoor speciale aanschaffen, maar in principe zijn dit gewoon pingpongballetjes.
  • Bier, bier en nog eens bier. Of sterke drank, voor de echte strijders.

Het spel

Wanneer je alle benodigdheden hebt verzameld kan het spel beginnen. Je speelt beerpong in teams of één tegen één. Aan beide kanten van de tafel worden tien bekers neergezet in de vorm van een piramide. De bekers worden ongeveer voor 1/3 gevuld met bier.

Het doel is nu dat de teams of spelers om de beurt het balletje in één van de bekers van de tegenstanders weet te gooien. Gooi je raak, dan moet de tegenstander de desbetreffende beker leegdrinken en opzij zetten. Deze beker doet nu niet meer mee in het spel. Het team of de speler die als eerste alle bekers van de tegenstander leeg heeft, is de winnaar!

beer pong
Foto: Bistock

Regels van beerpong

Hoewel in basis het spel gewoon gaat zoals hierboven uitgelegd wordt, zijn er ook een aantal regels. Zodat ook jij niet kunt valsspelen.

  • Wanneer je ervoor kiest om de bal met een stuit richting de bekers van de tegenstander te gooien, mag deze door hen gevangen of weggeslagen worden. Daarnaast mag de bal pas op de tafelhelft van de tegenstander de stuit maken.
  • Wanneer twee ballen in één beurt in dezelfde cup worden gegooid is het spel meteen afgelopen en heeft dat team gewonnen.
  • Iedere keer wanneer er na een beurt zes, drie of één cup overblijft, moeten de cups opnieuw neergezet worden in de vorm van een piramide. Het is dus níét op aanvraag van de tegenpartij.
  • Een speler mag géén hand of voet of wat dan ook op de tafel plaatsen om daarmee het spel voor zichzelf te bevorderen of de tegenstander te hinderen. Mocht je een bierbuik hebben waar je niets anders mee kunt, mag die vanzelfsprekend wel op tafel, als je hier maar niet mee valsspeelt!
  • Tijdens de worp mag de elleboog van de gooiende speler niet voorbij de tafelrand komen, om te voorkomen dat er zo extra lengte gecreëerd wordt. Dit is tegen de beerpong regels.
  • Spelers mogen niet waaien, blazen of op wat voor andere manier dan ook, opzettelijk een andere luchtstroom rondom de cups veroorzaken. Heel flauw ben je dan trouwens.
beerpong regels
Foto: Bigstock

Verschillende worpen

Je hebt bij beerpong veel verschillende technieken. Omdat de meeste die jij waarschijnlijk wil uitvoeren vallen onder valsspelen (zie regels hierboven), zetten we hier even neer welke wél volgens de officiële beerpong regels zijn.

We beginnen bij het boogje, de echte beerpong klassieker. De speler werpt de bal letterlijk zoals de naam al zegt, met een boog in de richting van de cups van de tegenstander. Hiermee zit je altijd safe.

Vervolgens heb je de ‘snelle bal’. Deze worp is vooral voor de gevorderde beerpongtijgers onder ons. Het is in vergelijking met het boogje een veel strakkere worp in een rechte lijn. De ‘snelle bal’ is met name gunstig als er al een bal in de cup van de tegenstander zit.

Als laatste heb je de stuiterbal. Deze worp lijkt misschien de makkelijke weg omdat je hem via een stuit in de cup van de tegenstander probeert te krijgen. Maar let op, zoals we in de bovenstaande regels ook al zeiden mag de tegenstander bij deze worp de bal vangen of wegslaan. Risico van het vak dus.

beerpong regels
Screenshot Road Trip: Beer Pong | Paramount Home Entertainment

Nog meer drankspellen? In het artikel: Dit zijn de 9 tofste drankspellen met uitleg krijg je haarfijn alles voorgeschoteld en ga je de avond van je leven hebben. Benieuwd naar de regels van Kingsen? Dan moet je bij Dit zijn de enige échte officiële regels van Kingsen zijn.

LEES OOK
Het ijzersterke whiskyverhaal van Jura
Het ijzersterke whiskyverhaal van Jura
Het onbereikbare bereikbaar maken. Iets waar we vaak, in woord en geschrift, over vertellen. En precies dat doet Jura met zijn whisky’s al sinds 1810, vanaf het…
AMF is ADE – en andersom
AMF is ADE – en andersom
Van woensdagmiddag tot maandagochtend werd er in onze hoofdstad op elke hoek van de straat gevibed op een van de grootste en invloedrijkste dance events ter wereld.…
Pinterest Drop #75: black white photography
Pinterest Drop #75: black white photography
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…
Less is more op je beeldscherm
Less is more op je beeldscherm
Minimalisme is niet alleen een lifestyle, maar een mindset die je helpt om rust, overzicht en voldoening te vinden in een wereld vol prikkels. De beste films,…